Luento lyhytraajaisten koirien selkäongelmista pe 4.8. Hollolassa

28.06.2023

IVDD, eli intervertebral disc disease (suomeksi puhutaan usein mäyräkoirahalvauksesta tai välilevytyristä ja -pullistumista), on yksi lyhytraajaisten koirien yleisimmistä selkäsairauksista. Sairauden taustalla ovat varhaisella iällä kalkkeutuneet selkärangan välilevyt, jotka voivat vaurioituessaan painaa selkäydintä ja aiheuttaa näin kipua ja pahimmillaan halvausoireita.

Koiran toipumisennuste riippuu paljon oireiden vakavuudesta sekä mahdollisimman nopeasta hoidon aloittamisesta. Luennolla keskitytäänkin lyhytraajaisten rotujen välilevyongelmiin omistajan näkökulmasta; opitaan ymmärtämään sairauden anatominen tausta, tunnistamaan ensioireet ja tiedostamaan eri hoitovaihtoehdot. Luennolla käydään myös lyhyesti läpi sairastumisriskin geneettistä taustaa sekä erilaisia potilastapauksia.

Välilevyongelmista voivat kärsiä kaiken rotuiset ja -ikäiset koirat, mutta kondrodystrofisilla (lyhytraajaisilla) roduilla on siihen geneettisesti suurempi todennäköisyys. Koulutus keskittyykin IVDD:hen juuri lyhytraajaisten rotujen osalta.


Luento kestää noin 3 tuntia (itseni tuntien varautukaa siihen, että messuan tästä rakkaasta aiheesta puolet pidempään) ja luennolle on varattu aikaa myös kysymysten esittämiseen. 


Luennon ajankohta on perjantaina 4.8. klo 17:30-20:30 ja virallinen ilmottautuminen on auki 🙂 Luentopaikkana perinteisesti Lahen Murren kakkoshalli Hollolassa.


Ilmottautumislinkki: https://forms.gle/5EXk7A4W7GDcHEML8