Esittely


Olen Anniina Suontaus, koirahieroja, eläinlääkäriopiskelija ja sähkötekniikan diplomi-insinööri. Tällä hetkellä olen opintovapaalla eläinlääkäriopintojani varten, mutta aiemmin olen päätoimisena päivätyönäni sähköistänyt tuulipuistoja. Lisäksi toimin oman toiminimiyritykseni kautta sivutoimisena koirahierojana. Eläinlääkäriopintojani olen pohjustanut opsikelemalla Kotieläintiedettä Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa Viikissä (n. 60 op). 

Koirahierojaksi olen kouluttautunut Kauhajoen opistolla Marika Kuoppalan opetuksessa vuonna 2019, jolloin olen myös käynnistänyt oman yritystoimintani.

Koirahierojana näen erityisen mielenkiintoisena kondrodystrofisten (lyhyet raajat, pitkä selkä) rotujen tyyppiongelmat, kuten selän välilevyongelmat sekä eturaajoissa esiintyvät kehityshäiriöt. Näistä omaan myös (valitettavasti) omakohtaista kokemusta sekä kirurgisesta että konservtiivisesta hoidosta sekä kuntouttamisesta. Lisäksi myös kaikki neurologiset ja ortopediset ongelmat kiinnostavat minua ja pyrin lisäämään jatkuvasti osaamistani näillä osa-alueilla laaja-alaisesti. Myös eläinlääketieteessä tavoitteeni on myöhemmin erikoistua neurologiaan.

Sydäntäni lähellä ovat myös arat ja pelokkaat koirat rescuetoimintataustani kautta. Asiakkaitteni kanssa pyrin löytämään aina parhaat mahdolliset tavat toimia, jotta kaikilla olisi turvallinen ja rentoutunut olo hieronnan aikana. Tämän vuoksi käytämme tarvittaessa myös suojavarusteita, kuten kuonokoppaa. Koirahieronta suoritetaan kuitenkin aina koiran ehdoilla ilman pakottamista ja omistajan näkemystä kuunnellen.   

Kotona meillä on ollut koiria joulusta -98 asti, jolloin belgianpaimenkoira tervueren Teippi muutti meille. 4 kuukauden ikäinen belggariuros ei ehkä ollut paras mahdollinen valinta lapsiperheeseen ensimmäiseksi koiraksi, mutta oppia se ainakin tarjosi meille kaikille. Tämän jälkeen perheeseen on mahtunut leonbergejä, mäyräkoira, kultainennoutaja sekä nyt tällä hetkellä kolme dandiedinmontinterrieriä. Omien koirien lisäksi meillä on muutaman kerran vuodessa kotihoidossa balkanilaisia rescuekoiria opettelemassa kotikoiran elämää ennen loppuelämän kotiaan.

Koirien kanssa olen aina puuhaillut aktiivisesti erilaisia juttuja ja harrastellut satunnaisen epäsäännöllisesti. Tavoitteellinen kisaaminen sen sijaan ei ole oikein inspiroinut koskaan, mutta hallilla olemme pyörineet muutoin sekä dobon että rally-tokon parissa, joka on tällä hetkellä päälajimme. 

Vapaa-ajallani kirjoittelen lisäksi juttuja Dandien rotuyhdistyksen lehteen ja olen jäsenenä lehtitoimikunnassa sekä myös vuodesta 2021 alkaen olen lisäksi jäsenenä yhdistyksemme jalostustoimikunnassa. 

Hierontapalveluiden lisäksi järjestän myös mielelläni erilaisille ryhmille ja yksityishenkilöille koiran hierontakoulutuksia sekä koulutettuna dobo-ohjaajana erilaisia dobon tutustumis- ja koulutuspalveluita. Ota yhteyttä ja kerro omasta tarpeestasi, niin räätälöidään juuri teille sopiva kokonaisuus! 

Jos Sinulla on mitä tahansa koirahierontaan liittyviä kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä!  

Lisäkoulutuksia

Kasvattajan peruskurssi 11/2021, Suomen Kennelliitto

Täydennyskoulutusta koirahierojille -koulutuspäivät 12/2020, Kauhajoen opisto, kouluttajana eläinfysioterapeutti Hanna Saaristo

  • Eläinfysioterapia ja kuntoutus (mm. vesikävely, uinti)
  • Urheilukoirat ja niiden yleiset vammat
  • Nivelten liikeradat

Koiran neurologiakoulutus 4-10/2020, Suomen eläinterveydenhuolto-opisto, kouluttajina ELL, neurologi Sigitas Cizinauskas ja kouluttaja Sari Kivilähde.

  • Hermojärjestelmän anatomia ja fysiologia
  • Neurologiset häiriöt ja sairaudet
  • Neurologisten oireiden erottaminen ja tunnistaminen vastaanotolla

Dobokoulutusohjaajakoulutus 2/2020, Camilla Leijona

Selkäterveysluento 9/2019, ELL, neurologi Sigitas Cizinauskas 

Koiran ruokinta -koulutuspäivä 8/2019, ELL Noora Sjögren


Lisäksi

Olen osallistunut laajasti erilaisiin koulutuksiin, luennoille ja seminaareihin, aiheina mm. koiran ensiapu, toimitilojen hygienia ja tartuntatautien ehkäisy, jalostus, perinnöllisyys, koiran rakenne sekä lisääntymiskäyttäytyminen.  

Tulossa